Home / Eerbeek / Eerbeek is klaar voor Zomer in Gelderland

Eerbeek is klaar voor Zomer in Gelderland

EERBEEK – Zomer in Gelderland, de vrolijke circuskaravaan van Omroep Gelderland, komt op vrijdag 13 juli naar Eerbeek. Een team inwoners krijgt daar om 9.50 uur ’s ochtends een aantal pittige opdrachten, waaronder een decoropdracht, waarmee het team maximaal € 1.000 kan verdienen voor een goed doel. Vervangend teamcoach Alice Weltevreden van Team Eerbeek vertelt hoe zij zich voorbereiden.

‘We moeten behalve de decoropdracht in ieder geval zorgen voor 250 man publiek op de dag zelf. We zijn mensen dus al warm aan het maken, om te zorgen dat ze komen. Dat is eigenlijk het enige wat we echt van tevoren al kunnen doen’, zegt Alice, die de honneurs waarneemt terwijl teamcoach Pamela van Oort nog even op vakantie is.

De kracht van het team is volgens Alice dat het verschillende groepen mensen vertegenwoordigt: “Eerbeek is als dorp heel veelzijdig. We zijn groot geworden door de papierindustrie, maar staan ook bekend om vakantieparken. In het team hebben we mensen uit sportverenigingen, van de muziekvereniging en verschillende ondernemers. Het is een heel gemêleerd gezelschap. Voordeel daarvan is dat we op heel korte termijn veel mensen kunnen bereiken voor het uitvoeren van onze opdracht.”
De decoropdracht is voor ieder team in een ander thema: “We laten ons compleet verrassen”, lacht Alice. “Er is geen thema waar we geen raad mee zouden weten. We kunnen alles aan! ‘Door elkaar en voor elkaar’, dat is ook het motto van de ondernemersvereniging hier. We hebben elkaar nodig, dus helpen elkaar ook. Daar zijn we in Eerbeek heel sterk in.”

Het goede doel van Eerbeek is Stichting Kiemm, dat staat voor Kinderen in Eerbeek Maken Muziek. “De stichting biedt kinderen op de basisschool, vanaf groep zes, de mogelijkheid om iets met muziek te doen”, legt Alice uit. “Eén van de projecten van de stichting van afgelopen jaar was bijvoorbeeld dat een groep kinderen voor Prinses Maxima heeft gespeeld, ter ere van haar verjaardag.”

Kom Team Eerbeek vrijdag aanmoedigen bij de Korenmolen! Tussen 13.00 en 16.00 uur kan iedereen een persoonlijk verhaal (over het dorp, een passie, een ergernis, een verdriet of groot plezier) in de ‘Van de Hak op de Tak-boom’ hangen. Misschien komt presentatrice Angelique Krüger dan wel even met jou praten!

Om 18.20 uur begint de live-Tv-uitzending, elke werkdag live te zien op Omroep Gelderland. Ook Radio Gelderland is de hele dag live aanwezig om verslag te doen van de activiteiten rondom Zomer in Gelderland.

Facebookactie: ‘like’ facebook.gld.nl, kom met je face op de muur in de Zomer in Gelderland Live-uitzendingen. Daar maak je kans op mysterieuze prijzen! Kijk op www.gld.nl voor alle informatie.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.