Aanpassingen stationsomgeving Dieren

DE STEEG – Omwonenden van de stationsomgeving in Dieren en andere belangengroepen hebben samen met de gemeente Rheden nog eens goed naar de schets van de plannen van het stationsgebied gekeken. Dit zorgde voor een aantal aanpassingen in het voorlopige ontwerp; het parkeerdek aan de noordzijde komt drie tot vijf meter dichter bij het spoor te liggen en de ontsluiting van het verkeer vanuit het parkeerdek is aangepast.

In het schetsontwerp zou de ingang van het parkeerdek alleen vanaf de kant van de Harderwijkerweg zijn en de uitgang aan de overkant, richting Wilhelminaweg. Nu is besloten van beide kanten in- en uitgangen te maken. “Dit zorgt er voor dat het verkeer dat uit de garage komt meer verspreid de wijk uit wordt geleid”, zegt wethouder Ron König.
De parkeergarage biedt plaats voor 350 auto’s. Berekend is dat de parkeergarage bij het station honderd auto’s extra in het ochtendspitsuur trekt. “Dit klinkt veel”, beaamt de wethouder. “Maar door de vermindering van het ‘zoekverkeer’ zal per saldo het aantal auto’s dat door de wijk rijdt, met name de Prins Bernhardlaan, op hetzelfde niveau blijven”. In verband met de grote bezorgdheid vanuit de ‘Oranjebuurt’ over de toenemende verkeersdruk licht de gemeente in het najaar deze bewoners apart in. De blokkade in de Julianalaan blijft in ieder geval wel bestaan zodat daar geen ‘sluipverkeer’ komt te rijden.
Het parkeerdek komt daarnaast dichter bij het spoor te liggen en daarmee automatisch verder van de huizen aan de Prins Bernhardlaan af te staan. “Hierdoor krijgen deze bewoners extra ruimte achter hun tuinen en is er meer ruimte voor groen”.

Het voorlopig ontwerp voor de stationsomgeving is hiermee gereed. De komende tijd worden het ontwerp bestemmingsplan en het circulatieplan voorbereid. Omdat dit één geheel is, wordt er tegelijkertijd een inspraak gehouden. Verwacht wordt hier in oktober mee te starten. In 2013 volgt de proceduretijd om onder andere vergunningen rond te krijgen, aannemers te contracteren en de planning en organisatie. De bedoeling is om in de tweede helft van 2014 met Traverse en de stationsomgeving te starten. "Twee jaar lang zal Dieren op z’n kop staan”, zegt de wethouder. “Maar ons motto is: liever heftig en zo kort mogelijk”.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.