Heerlijke jaarmarkt

DIEREN – De opbrengst van de Jaarmarkt in Dieren gaat dit jaar niet naar Voetbalvereniging Erica ’76, maar naar de nieuwe fusieclub vv Dieren. Dat was de enige verandering, voor de rest was het weer ouderwets gezellig.

Slenteren over de markt, snuffelen tussen de koopwaar, af en toe een praatje maken met oude bekenden en in de zon genieten van de verschillende demonstraties, shows en optredens. Het is het vertrouwde concept van de Gelderse Jaarmarkt in Dieren, in het dorp vooral bekend als de ‘Ericamarkt’. Het initiatief van de markt werd 38 jaar geleden genomen om de toen ontstane voetbalclub Erica ’76 bij de start een financieel steuntje in de rug te geven. Het werd geen steuntje, maar een belangrijke steun en de jaarlijkse inkomsten bleven door de inspanning van de vele vrijwilligers bij de organisatie gestaag naar hun voetbalclub stromen. En dat zal ook niet veranderen na de fusie van Erica ’76 met Gazelle Nieuwland tot de vv Dieren. De nieuwe blauwe clubkleding werd zaterdag op de catwalk geshowd door enkele jeugdleden. De naamgever verdwijnt dan weliswaar, maar de ‘Ericamarkt’ zal gewoon blijven bestaan. Gelukkig maar.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.