Rhedens seniorenorkest bij Carion op de wip

RHEDEN – Het Rhedens seniorenorkest (RSO), opgericht op initiatief van de gemeente en ouderenactiviteit van Carion, beëindigt per september dit jaar de relatie met Carion en gaat als zelfstandig orkest verder. Dit hebben de orkestleden unaniem besloten nadat zij een brief van Carion hadden gekregen met de mededeling dat de contributie met 120 procent werd verhoogd. Leden die niet uit de gemeente Rheden komen, mochten nog eens veertig procent extra over het verhoogde bedrag betalen. Hun contributie zou dan uitkomen op 207 euro per jaar, de hoogste contributie in de regio.

De leden buiten de gemeente gaven direct unaniem aan dat zij met de verhoging van de contributie het orkest willen verlaten. Omdat dit de helft van de leden betreft, zou dit het einde van RSO betekenen. Daarom is besloten zonder Carion verder te gaan. Het bestuur van RSO heeft daarom subsidie aangevraagd bij de gemeente Rheden omdat zij zelf niet over eigen financiële middelen beschikt. Hierbij is verwezen naar een paragraaf uit de gemeentelijke beleidsnota Cultuurbeleid 2011 – 2014 met als titel: amateurkunst, de smeerolie van de samenleving. Wellicht gaat het RSO met steun van het nieuwe gemeentelijke cultuurbedrijf RIQQ een betere toekomst tegemoet dan als activiteit van Carion.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.