Home / Bronkhorst / Vrolijk Zomerpop

Vrolijk Zomerpop

BRUMMEN – Het was zaterdagavond al vroeg een vrolijke boel op het Marktplein in Brummen. Het jaarlijkse Zomerpop vond daar plaats, met dit jaar extra aandacht voor de jeugd, dit jaar het thema van de jubilerende Culturele Stichting Gemeente Brummen.

Om 19.00 uur trad Jelle Amersfoort met zijn band op en daarvoor wisten veel ouders met jonge kinderen de weg naar het Marktplein te vinden. Er werd door de kinderen flink meegeklapt en gestampt. Tussen de bands door was DJ William S de hele avond in de tent te horen. Ook daar hebben de jonge kinderen hun ouders laten zien hoe je een feestje bouwt. Het was een krioelende mierenhoop.
De oudere jeugd was helaas wat minder vertegenwoordigd in verband met het grote aantal evenementen dat dit weekend werd georganiseerd, zoals een groot dancefestival in Lathum. Toch kan Zomerpop terugkijken op een mooie goed bezochte avond met veel bezoekers uit het eigen dorp.

De band Capital Mind uit de Achterhoek bracht een groot aantal eigen nummers ten gehore die binnenkort zullen worden vastgelegd op hun eerste CD. De nog jonge mannen timmeren serieus aan de weg met hun muziek. Daarna was het de beurt aan de coverband Twisted. Veel bekende Engelstalige en Nederlandstalige hits passeerden de revue. Met een rock’n’roll-medley kwam het oudere publiek dan toch ook in beweging. De uitsmijter werd verzorgd door Masters of Spam. De naam doet veel beloven en dat werd waargemaakt. De bandleden (genaamd the Japeman, Fleddie Meurkerrie, Blockbuster en Big Boss) boden het publiek een vermakelijke show. ZZ-top met baarden en het opvallende lange en rondzwierende haar van de zanger droegen daar aan bij. Vrijwel alle genres, van Doe Maar tot ABBA, kreeg het publiek in extreme gierende-gitaar-make-overs voorgeschoteld. Deze muziekanten, die al vanaf 2002 samen zijn, bleken goed op elkaar ingespeeld en hun eigen helden zoals Thin Lizzy uitstekend te kunnen vertolken.
Tijdens Lentepop is QSpop een social-media-actie gestart om zoveel mogelijk vrienden op Facebook en Twitter te krijgen. De drie winnaars van deze actie mochten hun prijs, een aantal gratis consumptiemunten, in ontvangst nemen. Het weer was ook voortreffelijk, dus de organisatie kijkt tevreden terug op een gezellige avond die voor ieder wat wils bood.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.