Doesburgse Lynn Kamphuis van DWV nationaal zwemkampioene

DOESBURG – Lynn Kamphuis, zwemster van DWV Doesburg, is tijdens de ONK openwater zwemmen in Appeltern Nederlands Kampioen geworden op de discipline 2500 meter voor Junioren 2 en 3.

Onder perfecte weersomstandigheden zagen de meegereisde DWV-supporters Noortje Luimes en Aniek Bloemendaal (zij is zelf Nederlands Kampioene 100 meter), een felle strijd tussen drie zwemsters, welke zich direct vanaf het begin van de race losmaakten van de rest het veld. Het was duidelijk dat de dames elkaar geen duimbreed wilden toegeven en zo ontspon zich een spannende race van begin tot het eind.

Lynn Kamphuis bleek toch de sterkste te zijn van het drietal, want met een tijd van 35.57.50 tikte zij als eerste aan, ruim 2 seconden voor de nummer-2. Het aanwezige kader van DWV was natuurlijk erg trots. “Natuurlijk was Lynn, vooraf al een titelkandidaat, maar zij moest die verwachting dan wel waarmaken. Het is weer een kroon op ons werk, na een moeizaam seizoen met allerlei interne problemen. Maar de selectie heeft laten zien hiermee goed om te gaan en vertalen dit nu in uitmuntende prestatie en sluiten het seizoen hiermee in stijl af. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar komend seizoen”, aldus de trainster.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.