Dreamfields Festival in Lathum goed verlopen

LATHUM – Het recreatiegebied Rhederlaag in Lathum stond zaterdag in het teken van de dancemuziek. Op het recreatiegebied werd voor de tweede keer het muziekfestival Dreamfields gehouden. Het festival is zeer gemoedelijk en zonder grote incidenten verlopen. Onder de 15.000 bezoekers hing een goede sfeer.

Ook de politie geeft aan dat er een zeer goede sfeer heerste. In totaal zijn 20 personen door de politie aangehouden, waarvan de meesten vanwege drugsbezit. Voor zover bij de politie bekend, hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Ook het aantal klachten over geluidsoverlast was zeer beperkt.

“Met veel inspanning en samenwerking is gewerkt aan dit evenement. Achteraf kun je pas vast stellen dat het goed is verlopen. Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen. Dank aan allen en graag tot volgend jaar in de gemeente Zevenaar”, aldus burgemeester Jan de Ruiter.
De voorbereiding vanuit de gemeente, die ook voorzitter is van de veiligheidsoverleggen, is intensief geweest. In samenwerking met Politie Gelderland-Midden, de festivalorganisatie, de brandweer en de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) is er een draaiboek gemaakt en zijn er verschillende maatregelen genomen om het evenement veilig en gemoedelijk te laten verlopen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.