Rozendalers verzetten zich tegen plannen gemeente

ROZENDAAL – Bijna zestig verontruste inwoners van Rozendaal kwamen 4 juli af op de door de Stichting tot Behoud Karakter De Leermolensenk bijeenkomst. Zij uitten hun bezorgdheid over de ontwikkelingen met betrekking tot de bouw van een brede school in Rozendaal, met name de mogelijke locatie De Leermolensenk.

Niet alleen toonde men grote twijfel over de noodzaak van een school van deze omvang in een gemeente van 1500 inwoners, onbegrip was er vooral ook over de beslissing van de gemeente de drie ‘groene longen’ op de shortlist voor de definitieve keuze te plaatsen.
De aanwezigen kregen op deskundige wijze inzicht in de achtergrond en de historie van de Leermolensenk door Fernand Schakenraad. Het behoud van het karakter van dit deel van Rozendaal dat in het bestemmingsplan beschreven wordt als agrarisch gebied met landschappelijke waarde en cultuurhistorische waarde werd hiermee duidelijk gemaakt.
Uit de bijeenkomst bleek ook at er veel onvrede is omdat men het idee heeft dat informatie onvolledig openbaar wordt gemaakt. Dat bleek met namen uit het feit dat de gemeente in haar locatiestudie van 1 mei 2012 de omschrijving cultuurhistorische waarde achterwegen laat. Irritatie wekt ook dat de gemeente door haar plan een extern bureau in te schakelen om de geschiktheid van de drie geselecteerde locaties te beoordelen en vervolgens de meest geschikte locatie aan te wijzen, de eigen verantwoordelijkheid van de keuze probeert te ontlopen. De aanwezigen toonden zich strijdbaar om een historische vergissing te voorkomen. Op 10 september staat deze zaak die de gemoederen in de gemeente Rozendaal sterk bezighoudt opnieuw op de agenda van de gemeenteraad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.