Home / Hoenderloo / Nieuwe wandeling NP De Hoge Veluwe

Nieuwe wandeling NP De Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Gelderse gedeputeerde mevrouw Traag opent dinsdag 17 juli de nieuwe wandeling De Berlagewandeling in het Nationale Park De Hoge Veluwe. In 2011 en 2012 is het park bij Jachthuis Sint Hubertus gereconstrueerd. Daarbij is zoveel mogelijk teruggegrepen op het oorspronkelijke ontwerp van architect H.P. Berlage. Berlage ontwierp niet alleen het Jachthuis, maar ook de omgeving ervan. Van Berlage zijn verder geen ontwerpen van landhuis, inclusief tuin- en parkeeraanleg bekend. Het maakt Jachthuis Sint Hubertus in cultuurhistorisch opzicht bijzonder. Met de realisatie van de Berlage-wandeling wordt het hart van de oorspronkelijk in het Berlage-plan beoogde beleving teruggebracht. De nieuwe wandeling maakt het weer mogelijk om te wandelen langs de oevers, steeds dichtbij het water en niets ertussen.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.