Home / Beekbergen / Heerlijke Veluwse Avondmarkt

Heerlijke Veluwse Avondmarkt

BEEKBERGEN – De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat in Beekbergen twee maanden lang op donderdag een Veluwse Avondmarkt wordt gehouden. De eerste werd donderdag gehouden. De kraampjes stonden opgesteld rondom de Hervormde Kerk aan de Kerkallee, Papenberg en Dorpsstraat. Op verschillende plekken waren optredens te zien, van ondermeer een popkoor, PJB, folkloristische dansgroep en een shantykoor. Op de terrassen aan de Dorpstraat was het goed toeven.

Op de markt zelfs worden iedere week oude ambachten gedemonstreerd, zoals wolspinnen, klompenmaken, stoelenmatten, bijenkorven vlechten, armelui’s kunst, wasdag en zeisharen. De Dörsclub Lieren trok de aandacht met hun imposante landbouwmachines uit vroeger tijden. Broekie was er uiteraard ook weer met z’n planten en bezoekers konden heerlijke streekgerechten proeven. In de NH Kerk werden rondleidingen verzorgd. Zoals altijd waren alle deelnemers aan de markt weer gekleed in traditioneel Veluws kostuum en daarmee geeft het een extra dimensie aan de duizenden bezoekers die op de eerste markt afkwamen. De markten worden nog gehouden op de donderdagen 12, 19 en 26 juli en op 2, 9, 16, 23 en 30 augustus, van 18.00 tot 21.15 uur.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.