Home / Doesburg / Tassen, hoeden en sieraden in de Raadskelder

Tassen, hoeden en sieraden in de Raadskelder

DOESBURG – Stichting de Raadskelder heeft voor deze zomer een speciale expositie georganiseerd. Van zondag 8 tot en met zondag 5 augustus kan het publiek in de historische Raadskelder genieten van tassen, hoeden en sieraden.

Frida Pelgrum begon in 1996 met het maken van ‘een hoed over de knipmuts’. Inmiddels is het ontwerpen en vervaardigen van kunstzinnige hoeden een passie geworden. In haar atelier in Vorden maakt zij hoeden op maat, passend bij gezicht en kleding, in verschillende materialen. Het is werkelijk draagbare kunst. Ans Hiestand maakt haar sieraden in een heel bijzonder materiaal. Door bijzondere knip- en knooptechnieken maakt zij prachtige werken van fietsbinnenbanden, ieder uniek. Lucy Peters wordt in haar werk geïnspireerd door ‘een wereld gericht op hergebruik’. Veel materialen vinden onnodig hun einde op de vuilnishoop van onze wegwerpmaatschappij. Peters ontwerpt tassen, gemaakt van gebruikte materialen.

De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens Doesburg Binnenste Buiten, dat wordt gehouden van 11 tot en met 14 juli, wordt er een demonstratie gegeven, zodat iedereen van dichtbij kan zien hoe kunstzinnige objecten ontstaan.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.