Home / De Steeg / Toeristen besteden 6% meer in de gemeente Rheden

Toeristen besteden 6% meer in de gemeente Rheden

DE STEEG – In de periode 2009-2011 hebben bezoekers aan de gemeente Rheden meer besteed dan daarvoor. Het aantal dagbezoeken zorgt voor een totale besteding van 37 miljoen, waarvan 22% meer horeca-uitgaven. Dit is een van de resultaten van de Toeristische Recreatieve Monitor 2011, een onderzoek dat inzicht geeft in de economische ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar.

De bestedingen worden vooral gerealiseerd door de B&B’s en pensions, de vaste standplaatsen bij de campings, de watersport en de attracties. Hiermee loopt de gemeente gelijk met het gemiddelde van de regio. Van de bezoekers zorgen de verblijfstoeristen met € 100,- voor de meeste bestedingen. De (semi) zakelijke bezoeker is goed voor € 45,-. De dagbezoekers geven gemiddeld € 24,- uit per dag.

De overnachtingen zijn licht gestegen met 1%. Dit is vooral te danken aan de bezetting van groepsaccommodaties en campings. De hotels gaven namelijk 4% minder bezetting aan. Dit staat in contrast met de cijfers in de regio. Die geven een groei aan bij de hotels van 16%. De reden hiervan is dat er meer hotels zijn gekomen in de regio.
In de gemeente Rheden bevinden zich 18 hotels, bad and breakfasts en pensions, die gezamenlijk 577 bedden hebben. Campings, bungalows en groepsaccommodaties zijn goed voor 671 slaapplaatsen en de jachthaven heeft 165 vaste ligplaatsen.

Er is een lichte daling in dagbezoek van 1%, tegenover 0,5% regionaal. De oorzaak ligt in de afgenomen routegebonden buitenrecreaties van 14%, zoals wandel-, fiets- en ruiterpaden.
Een toename zit in de attracties in de gemeente. De deelregio’s Arnhem en Nijmegen laten juist een toename zien in hun routegebonden buitenrecreatie.

Met het dagtoerisme wordt 37 miljoen in de gemeente Rheden besteed. Vertaald naar werkgelegenheid, zijn dit 488 fulltime banen. Het totale aantal fulltime banen in de sector is 682. Dit betekent in werkelijkheid banen voor 900 tot 1.000 mensen. De gemeente zit hiermee 2% onder het percentage van de Regio. 40% Van de toeristisch-recreatieve bestedingen komen voor de kassa van de detailhandel en 33% hiervan komen in het laatje van de horeca.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.