Gelderse Jaarmarkt Dieren weer groot spektakel

DIEREN – Het centrum van Dieren kan zich weer opmaken voor een drukke zaterdag. Op 7 juli wordt alweer de 38e editie gehouden van de Gelderse Jaarmarkt. Er is weer een afwisselend programma samengesteld met demonstraties, muziek, koopjes en lekker eten en drinken.

Het draait in de eerste plaats om de markt. Talloze kooplieden bieden vanaf 09.00 uur de leukste spulletjes aan. Ook probeert een aantal standwerkers hun artikelen aan te prijzen. Ruim tweehonderd kramen staan opgesteld op het Callunaplein en de Wilhelminaweg.
Daarnaast wordt er de hele dag een spetterend muzikaal programma aangeboden op twee verschillende podia. De hoofdact is SoulXtenstion, een grote band met een berg ervaring. De band staat garant voor kwaliteit en plezier.
Van een heel andere orde, maar zeker zo fijn om naar te luisteren, is het SOS Matrozenkoor, bestaande uit mannen uit Apeldoorn en omgeving. Deze ‘matrozen’ brengen Nederlandstalig repertoire: zeemansliedjes en Hollandse meezingers. Dit doen zij gehuld in passende kledij.
Naast het muzikale programma vinden er ook demonstraties plaats door Leander Grotenhuis. Op een podium aan de Wilhelminaweg, ter hoogte van de apotheek, worden modeshows en verschillende demonstraties verzorgd op het gebied van haarmode en lifestyle.

De jaarmarkt heeft dit keer het thema ‘het beste van twee werelden’, wat natuurlijk slaat op de fusie tussen de voetbalverenigingen Gazelle Nieuwland en vv Erica ’76. De clubs gaan samen onder de vlag van vv Erica’76 verder naar ‘robijnen’ editie van de Gelderse Jaarmarkt. De nieuwe club is natuurlijk present op de markt. Het nieuwe clubtenue wordt gepresenteerd en er is een grote verloting met fantastische prijzen, waaronder zelfs een auto.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.