woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeRegioGratis Wifi in Rheden

Gratis Wifi in Rheden

REGIO – Rheden krijgt mogelijk een gratis dekkend Wifi-netwerk in de hele gemeente. De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om de mogelijkheden van zo’n draadloos netwerk voor internetverbinding te onderzoeken. Door dit netwerk gratis aan te bieden, moet de gemeente aantrekkelijker worden voor inwoners, bedrijven en toeristen. Rheden zou de eerste gemeente op de Veluwe zijn met zo’n dekend netwerk.

Volgens raadslid Willem Kruithof van het CDA is het onderzoek bedoeld om inzicht te krijgen in technieken die beschikbaar zijn en of deze betaalbaar zijn. Ook wordt onderzocht wat de ervaringen elders in het land zijn en welke gezondheidsaspecten er kunnen spelen. De opdracht van het onderzoek komt van het CDA, gesteund door VVD, PvdA, Gemeente Belangen en de SP. D66 en GrP stemden tegen. Het voorstel is met een meerderheid van 21 tegen 5 stemmen aangenomen.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215246_euros__geld__munten.jpg

Nieuwe subsidieregeling Gelderse thematische verhaallijnen

REGIO - Provincie Gelderland draagt met de nieuwe gezamenlijke subsidieregeling 'Gelderse thematische verhaallijnen’ bij aan een toekomstbestendige cultuur- en vrijetijdssector. Deze regeling stimuleert samenwerking tussen musea onderling én tegelijkertijd de samenwerking tussen de museale en de vrijetijdssector.

0215038_Beplantingsproject.JPG

Meer bomen en struiken voor kwaliteitsimpuls landschap

KLARENBEEK - Maar liefst 40 bewoners uit het buitengebied van de gemeente Apeldoorn doen mee aan twee projecten van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, waarbij zij streekeigen bomen en struiken planten om de biodiversiteit te versterken. Het gaat om de projecten ‘Kwaliteitsimpuls Lieren/Oosterhuizen/Beekbergen’ en ’24 Biodiversiteitsplannen Beemte-Broekland’.

0215244_Koffie.jpg

Online Walk en Talk

DOESBURG - Donderdag 25 november is er een online bijeenkomst van Walk & Talk, verzorgd door Bibliotheek West-Achterhoek. Bij deze koffiepauze voor werkzoekenden is iedereen welkom. Er is dit keer geen spreker, maar de deelnemers gaan met elkaar in gesprek over het zoeken naar werk. Zo kunnen zij elkaar tips

0215604_Olivier_Mareschal.jpg

Buurtbewoners opnieuw in actie voor veiligere Oranjeweg Rheden

RHEDEN - Buurtbewoners Olivier Mareschal en Ron Baars blijven aandacht vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie op de Oranjeweg in Rheden. Er wordt naar hun beleving te vaak te hard gereden. Acties in het verleden hebben niets opgeleverd, maar toch geven ze de moed niet op. Met bordjes herinneren ze de

0215035_Happy_stones_Rhederhof.jpg

Samen happy stones maken

RHEDEN - In het kader van de Week van Respect hebben de leerlingen van basisschool De Rheder Enk in Rheden lessen gehad over dit thema. Ook brachten zij een bezoek aan Rhederhof, waar zij samen met de bewoners een actie met happy stones op touw hebben gezet. De bewoners en