Gratis Wifi in Rheden

REGIO – Rheden krijgt mogelijk een gratis dekkend Wifi-netwerk in de hele gemeente. De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om de mogelijkheden van zo’n draadloos netwerk voor internetverbinding te onderzoeken. Door dit netwerk gratis aan te bieden, moet de gemeente aantrekkelijker worden voor inwoners, bedrijven en toeristen. Rheden zou de eerste gemeente op de Veluwe zijn met zo’n dekend netwerk.

Volgens raadslid Willem Kruithof van het CDA is het onderzoek bedoeld om inzicht te krijgen in technieken die beschikbaar zijn en of deze betaalbaar zijn. Ook wordt onderzocht wat de ervaringen elders in het land zijn en welke gezondheidsaspecten er kunnen spelen. De opdracht van het onderzoek komt van het CDA, gesteund door VVD, PvdA, Gemeente Belangen en de SP. D66 en GrP stemden tegen. Het voorstel is met een meerderheid van 21 tegen 5 stemmen aangenomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.