Home / Regio / N786 tussen Dieren en Loenen in revisie

N786 tussen Dieren en Loenen in revisie

REGIO – De N786, de dorpenroute, ondergaat tussen Dieren, Eerbeek en Loenen een flinke opknapbeurt. Eind augustus start de provincie Gelderland met onderhouds-werkzaamheden, die begin november afgerond moeten zijn.

Er wordt flink onderhoud gepleegd aan de weg. Zo worden de bestaande asfaltverhardingen vervangen en krijgt een groot deel van het traject stil asfalt om geluidsoverlast te beperken. Er komen nieuwe wegmarkeringen en op het laatste stukje langs het Apeldoorns Kanaal komt, tussen de bebouwde kom van Dieren en de bocht voor de Badhuislaan, een geleiderailconstructie.
Om het werk zo spoedig mogelijk uit te kunnen voeren, wordt er gewerkt in drie fases. De eerste fase loopt van eind augustus tot eind september en omvat de werkzaamheden aan de Eerbeekseweg en Harderwijkerweg tussen Loenen en Laag-Soeren. De weg wordt dan afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers. Doorgaand verkeer wordt vanuit Loenen via de Hoofdweg omgeleid langs het kanaal. De industrieterreinen en recreatieparken in Eerbeek blijven bereikbaar vanaf het kanaal.
De tweede fase start in de eerste week van oktober en moet eind van die maand zijn afgerond. Dan wordt de Kanaalweg aangepakt vanaf de bocht voor de Badhuislaan tot en met de rotonde Imboslaan in Dieren. De weg wordt ook hier volledig afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Harderwijkerweg. De rotonde aan de Imboslaan wordt in één weekendafsluiting aangepakt.
De laatste fase betreft werk aan de Kanaalweg vanaf de rotonde Imboslaan tot het spoor Arnhem-Zutphen. Hier wordt ’s nachts gewerkt tussen 02.00 en 06.00 uur. De weg is dan afgesloten, maar overdag open voor bestemmingsverkeer. In de nachten zijn de industrieterreinen Kanaal 1 en Kanaal 2 en Spankeren bereikbaar via de rotonde Imboslaan. Deze fase vindt eveneens plaats in oktober.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.