Home / Rheden / Nieuw obstakel voor woningbouw op Rhederhof

Nieuw obstakel voor woningbouw op Rhederhof

RHEDEN – Opnieuw heeft de rechtbank in Arnhem tegenstanders van woningbouw op Landgoed Rhederhof in Rheden gelijk gegeven. Ditmaal in het kader van de Flora- en faunawet. Om woningbouw op dit landgoed mogelijk te maken (57woningen) had het ministerie aan projectontwikkelaar Portaal ontheffing van die wet verleend. Diverse organisaties maakten bezwaar tegen deze ontheffing omdat woningbouw het leefgebied van een aantal streng beschermde diersoorten, waaronder de das, blijvend zal aantasten. Dit staan de bepalingen van de Flora- en faunawet in principe niet toe.
Al met al betekent de uitspraak van de rechtbank in Arnhem dat de tegenstanders van woningbouw op Rhederhof voor de zevende keer in het gelijk zijn gesteld door de rechtbank, Raad van State of Bezwarencommissies.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.