Home / Regio / Bewijs van Goede Dienst voor Waterschap Rijn en IJssel

Bewijs van Goede Dienst voor Waterschap Rijn en IJssel

REGIO – Waterschap Rijn en IJssel kreeg onlangs het Bewijs van Goede Dienst, uitgereikt door Gert-Jan Oplaat, voorzitter van KvK Centraal Gelderland. Met dit certificaat laat het waterschap zien dat het actief aan de slag is met het verbeteren van de dienstverlening aan bedrijven.

Waterschap Rijn en IJssel is, na Waterschap Rivierenland, het tweede waterschap in Nederland dat het Bewijs van Goede Dienst in ontvangst heeft mogen nemen. Het Bewijs van Goede Dienst bestaat uit een onderzoek, waarbij de dienstverlening aan ondernemers wordt gemeten aan de hand van tien normen, het zogenoemde Normenkader voor Bedrijven. Deze normen zijn geformuleerd op basis van de tien belangrijkste ondernemerswensen. Zo worden bijvoorbeeld de klanttevredenheid, de aanvraagtermijnen en de responsesnelheid tegen het licht gehouden, evenals het inhoudelijk kennisniveau.
Ook Waterschap Rijn en IJssel heeft getoetst in welke mate hun dienstverlening voldoet aan deze servicenormen en waar verbeteringen nodig zijn. Zo scoort het waterschap hoog op de onderdelen ‘klantvriendelijkheid’ en ‘inhoudelijke kennis en deskundigheid’. Het vergunningsverleningsproces van het waterschap kan echter sneller. Op basis van de meetresultaten is een verbeterplan opgesteld. Met dit verbeterplan wil Waterschap Rijn en IJssel de dienstverlening aan ondernemers de komende jaren optimaliseren. De uitvoering van dit project gebeurde in samenwerking met Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, LTO, ondernemersvereniging Lindus en Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA).

Het Bewijs van Goede Dienst is één van de instrumenten van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie om de regeldruk voor ondernemers merkbaar te verminderen. Het instrument is samen met MKB Nederland, VNO-NCW, VNG en de KvK ontwikkeld en inmiddels een succesvol dienstverleningsinstrument voor overheidsorganisaties gebleken. Al meer dan honderdveertig gemeenten ontvingen het Bewijs van Goede Dienst. De Kamers van Koophandel verwierven in 2011 als eerste uitvoeringsinstantie dit certificaat.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.