Home / Spankeren / Spankerens bedrijf GroundLevel scoort landelijke order

Spankerens bedrijf GroundLevel scoort landelijke order

SPANKEREN – Omdat de van Lanschot Bank dit jaar 275 jaar bestaat, geeft het bedrijf 275 (zit)banken weg. Op 1 juni startte een grote landelijk actie, waarbij elke Nederlander zijn of haar favoriete plek voor een zitbank in de openbare ruimte kan opgeven (www.275bankjes.nl). De levering en plaatsing van de 275 banken zal worden uitgevoerd door GroundLevel straatmeubilair uit Spankeren, die eind 2011 bij van Lanschot in beeld kwam vanwege haar mooie producten en vanwege het feit CO2 neutraal te kunnen leveren.

De robuuste bank van 210 cm met stalen poten en armleuningen, is ontworpen door Frank Willems, in samenwerking met Euroform in Italië. Het hout is FSC gecertificeerd en de productie vindt plaats met de zonne-energie die wordt opgewekt op het dak van de fabriek in Italië (90.000kwH per jaar). Door verregaande maatregelen op het gebied van energiegebruik en deelname aan Climate Neutral COOL, gaan de banken vergezeld van een CO2 neutraal certificaat.
GroundLevel straatmeubilair levert landelijk haar producten voor de openbare ruimte en laat een groot deel in Nederland produceren. Met ingang van dit jaar zal die productie meer in Spankeren gaan plaatsvinden.

Foto:
Ontwerper Frank Willems en producent Bernhard Winkler van Euroform, zittend op de eerste bank voor Van Lanschot.

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.