Home / Bronkhorst / IJsselruiters presteren goed tijdens diverse wedstrijden

IJsselruiters presteren goed tijdens diverse wedstrijden

BRUMMEN – In Empe werd afgelopen weekend, voor het eerst in jaren op een ander terrein, de eerste springselectiewedstrijd voor paardencombinaties van dit outdoorseizoen gehouden.

Dominique Dost en haar donkerbruine merrie Annemoon van De IJsselruiters uit Brummen sprongen in de klasse L een foutloos basisparcours + barrage en behaalden twee winstpunten in de klasse L1 dressuur. Ook behaalden ze twee winstpunten in de L1 dressuur, de klasse waarin vorig weekend in Rekken gedebuteerd werd. De combinatie behaalde in Rekken meteen haar eerste twee winstpunten door 198 punten te scoren en won de vijfde prijs.

De veertienjarige Manon Wensink en de door haarzelf opgeleidde Pino wonnen het L springen bij de pony’s. De vorige selectiewedstijd werd de combinatie tweede, zodat zij nu al verzekerd zijn van een startplek tijdens de Regionale Kampioenschappen die in augustus van dit jaar gehouden worden. Ceryl Hissink en Happyness wonnen de klasse M springen bij de pony’s.

Pien Eijerkamp reed met haar pony Nikita in Geesteren een dressuurproef in de bixie klasse AA. De eerst proef werd beloond met 79 punten en de eerste prijs en de tweede proef met 70 punten en de tweede prijs. Er zijn inmiddels zoveel winstpunten behaald dat de combinatie binnenkort een klasse hoger gaat starten. In Empe startte Pien nog een keer in de klasse AA. Deze keer behaalde ze 81 punten en weer een eerste prijs. Op 30 juni maakt de combinatie in Zutphen de overstap naar de klasse A.

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.