Home / Bronkhorst / Monumentale boom verliest tak

Monumentale boom verliest tak

BRUMMEN – Een dikke tak van een boom op het terrein van een woning aan de Zutphensestraat in Brummen, is zondag aan het begin van de avond bijna op een auto terecht gekomen. De boom bleek verrot. Het voorval gebeurde rond tien voor half zeven. Mede door de harde wind brak de tak van de boom af en kwam op de drukke doorgaande weg terecht. De brandweer kwam ter plaatse, heeft de boom in stukken gezaagd en van de weg gehaald.
Omdat het om een monumentale boom van ruim 180 jaar oud betreft, moet de gemeente Brummen in overleg met de eigenaar beslissen wat er verder mee gaat gebeuren. De brandweer vond het niet nodig de boom of andere takken ervan meteen te kappen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.