Home / Regio / Doe mee aan de fotowedstrijd ‘Beeld van de regio’

Doe mee aan de fotowedstrijd ‘Beeld van de regio’

REGIO – Beeld van de Regio is een fotowedstrijd voor alle inwoners uit tien plaatsen rondom Arnhem. Ook de gemeenten Rheden en Rozendaal horen daarbij. Iedereen, van beginnend tot gevorderd fotograaf, kan een foto insturen via www.beeldvanderegio.nl. Het gaat erom een beeld te geven van de mooiste plek uit de eigen woonplaats. Van de winnende foto’s per gemeente worden ansichtkaarten gedrukt.

Er zijn drie thema’s: ‘Natuur’, ‘Cultureel erfgoed’ en ‘Staat van de straat’. De foto’s worden tentoongesteld in de deelnemende gemeentes en er is een prijsuitreiking voor de beste inzendingen. Om fotografen handvatten te geven worden er een aantal workshops en lezingen georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de website www.beeldvanderegio.nl. De sluitingsdatum voor het inzenden van de foto’s is 30 september 2012.

Een professionele jury, beoordeelt de inzendingen. De beste foto’s worden in de eigen gemeente geëxposeerd. De allerbeste inzendingen worden tevens in een regionale expositie opgenomen. Van de winnende foto’s per gemeente worden ansichtkaarten gedrukt voor verspreiding in de deelnemende gemeenten van Cultuurpact. Initiatiefnemer van de fotowedstrijd, Cultuurpact Rond Arnhem, hoopt hiermee dat een persoonlijk beeld ontstaat van de mooiste en meest bijzondere plekken in de regio.

Het project ‘Beeld van de regio’ is een initiatief van Cultuurpact Rond Arnhem en wordt georganiseerd door Centrum voor de kunsten ’t Venster. Cultuurpact versterkt Gelderland met kunst en cultuur. Gemeenten, provincie en KCG bundelen creativiteit, kennis en middelen in regionaal verband. Zo komen veel meer publieksgerichte activiteiten tot stand, dan gemeenten en culturele instellingen afzonderlijk voor elkaar kunnen krijgen. www.cultuurpact.nl. Alle inwoners uit Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rijnwaarden, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar kunnen meedoen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.