Home / Doesburg / Molukse bonbon

Molukse bonbon

DOESBURG – In de Doesburgse Molukse Beth-el kerk is onlangs een gelegenheidsbonbon gepresenteerd met daarin kruidnagel verwerkt. De bonbon is door patissier Christiaan Stienstra speciaal ontwikkeld voor het halve eeuwfeest Vijftig Jaar Molukkers in Doesburg.

De presentatie vond plaats op 21 juni. Deze dag is gekozen omdat op 21 juni 1951 het schip Kota Inten vanuit Java aanmeerde met aan boord Molukse KNIL-militairen, waaronder sergeant-majoor Wilhelm Munster en zijn latere echtgenote Juliana Louise Haurissa. Uit de namen van de mensen die vijftig jaar geleden in Doesburg kwamen wonen, blijkt de sterke band die er altijd was tussen het Nederlands Koninklijk Huis en de Ambonezen. De bonbon kreeg daarom de Koninklijke naam Juliana Louise. De eerste bonbon is uitgereikt door Esther Jaspers aan haar grootmoeder Juliana Louise Munster – Haurissa.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.