Home / Bronkhorst / Debat over toekomst Brummen

Debat over toekomst Brummen

BRUMMEN – Inwoners van de gemeente Brummen kunnen een actieve bijdrage leveren aan de toekomst van onze gemeente. Uw me-ning over hoe de gemeente Brummen er in 2030 uit zou moeten zien is van belang om samen een inspi-rerende en samenhangende toekomstvisie voor onze gemeente te maken. Op dinsdagavond 26 juni aanstaande vindt het eerste publieke debat plaats. Samen met uw mede-inwoners van onze gemeente kunt u in debat over wie of wat Brummen wil zijn in 2030. Dit met het doel om aan het eind van de avond een goed beeld te hebben welke onderwerpen (thema’s) onze inwoners graag in de te ontwikkelen nieuwe toekomstvisie terug willen zien.

De avond is zo georganiseerd dat iedereen ruim in de gelegenheid wordt gesteld mee te praten en zijn of haar mening te geven. Er is geen sprake van een ‘standaard’ vergadering, maar er wordt gewerkt met een methode die doet denken aan informele cafégesprekken. Iedereen heeft volop de kans om ideeën en standpunten met de groepsleden te delen. Overigens mag u ook gewoon deelnemen door gewoon te luisteren.

Een toekomstvisie van ons allen
Nog voor de zomer van 2013 wil de gemeente Brummen de nieuwe samenhangende toekomstvisie klaar heb-ben. De visie verwoordt zowel een toekomstbeeld voor onze gemeente in 2030 als concrete uitvoeringspro-gramma’s met inhoudelijke doelen waarmee we direct aan de slag kunnen. Het gemeentebestuur wil zoveel mogelijk mensen betrekken. Dit gebeurt onder andere door een denktank (een kleine groep van inwoners en gemeentelijke medewerkers) die met creatieve en innovatieve ideeën en gedachten het denkproces onder-steunt, een netwerk van deskundige inwoners die het traject op de voet volgt en meepraat over allerlei onder-werpen, een grote groep vertegenwoordigers van lokale partners die actief zijn in onze gemeente en niet te vergeten: u als inwoner of ondernemer van onze gemeente. Om uw mening goed te kunnen horen vinden er in het komende jaar enkele publieke bijeenkomsten plaats. De eerste staat dus gepland voor dinsdagavond 26 juni 2012. Locatie is de centrale hal van het Brummense gemeentehuis. U bent welkom vanaf 19.30 uur, het inhoudelijke programma begint stipt om 20.00 uur.

Lees meer en praat mee
Op een speciale pagina op de gemeentelijke website www.brummen.nl vindt u meer achtergrondinformatie over het hoe en waarom van deze visie. En bent u zo enthousiast geworden dat u direct mee wil discussiëren? Be-zoek dan onze digitale werkplek op het internet, waar de eerste discussies en informatie-uitwisseling al volop gaande zijn. Iedereen kan deze interactieve site bezoeken en deelnemen aan het debat. Ga naar de website https://brummendenktank.pleio.nl. Maak uw eigen account en debatteer mee! Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de toekomstvisie? Volg dan ook het twitteraccount @Toekomst_2030.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.