Home / De Steeg / Ecoduct in Aanleg

Ecoduct in Aanleg

DE STEEG – Een eerste blik vanuit de ecotunnel onder A348 bij De Steeg richting uiterwaarden van de IJssel. Het eerste deel van de onderdoorgang voor kleine en grote natuur – van pad tot edelhert – werd de voorbije week gerealiseerd.
De ecotunnel Middachten biedt naar verwachting vele diersoorten een veilige passage onder de autosnelweg A348 tussen de Veluwe en de IJssel. Bovendien biedt de ecotunnel dieren een veilige vluchtroute bij opkomend hoogwater in de uiterwaarden van de IJssel. Ecotunnel Middachten is geschikt voor allerlei dieren, behalve herten en zwijnen. Vanwege de al aanwezige rasters komen deze dieren niet van de Veluwe af het gebied in.

Deze ecotunnel is het laatste van de zes ecoducten die in Gelderland worden aangelegd om de eenheid van het landschap te herstellen. Vanaf de Veluwe tot de Rijn en de IJssel zijn gebieden met elkaar verbonden. Door deze verbondenheid wordt een einde gemaakt aan de versnippering in het landschap dat is ontstaan is door het aanleggen van spoor -en snelwegen die gebieden doorsnijden. Voor zowel de overleving als de rijkdom van de dier- en plantsoorten is dit nodig. Een rijk dier- en plantleven is een essentiële voorwaarde voor een gezonde en leefbare wereld. Landgoed Middachten zal het groenbeheer in en om de ecotunnel op zich nemen. Ecotunnel Middachten maakt onderdeel uit van het project Negen Ecoducten.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.