Home / Bronkhorst / Tekenen naar naaktmodel succes

Tekenen naar naaktmodel succes

BRUMMEN – Het Brummens Tekenschooltje bood dit voorjaar een nieuwe cursus aan, tekenen en schilderen van het menselijk lichaam naar een (naakt)model. In deze cursus werd vooral de nadruk gelegd op waarneming en verbeelding, zoals ook de oude meesters oefenden met het inschatten van verhoudingen, het waarnemen van licht en donker, massa en compositie. De cursisten maakten schetsen van het model in verschillende poses. Door verschillende houdingen en perspectieven af te wisselen, kregen de tekenaars inzicht in de anatomie van het menselijk lichaam. Er was veel belangstelling voor de cursus, deze zat dan ook nagenoeg vol. Zowel beginners als gevorderden gingen de uitdaging aan. Er was overigens ook nog belangstelling van buitenaf: een Russische cameraploeg maakte opnamen voor een documentaire over docent Aref Damee.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.