Home / Bronkhorst / Kledinginzameling Rode Kruis

Kledinginzameling Rode Kruis

BRUMMEN – Op verzoek van het Rode Kruis, afdeling Brummen, heeft de stichting KICI drie kledingcontainers geplaatst in Brummen en één in Leuvenheim. Bij de Pancratiusschool, de Dobbelsteen en woonzorgcentrum Tolzicht in Brummenb en bij de Rietgors in Leuvenheim kan iedereen nu oude kleding inleveren.

Het Nederlandse Rode Kruis en de stichting KICI werken al een aantal jaar samen op het gebied van kledinginzameling. Draagbare kleding krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden. Textiel dat daar niet meer geschikt voor is, wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het vervaardigen van nooddekens van vluchtelingen. Kleding krijgt niet alleen een goede bestemming, de opbrengst is bestemd voor Rode Kruis-projecten in de buurt. Denk aan Eerste Hulp, bijzondere vakanties en sociale hulp.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.