Home / Doesburg / Doesburg wil 450.000 euro investeren in personeel

Doesburg wil 450.000 euro investeren in personeel

DOESBURG – Investeren om op langere termijn te kunnen bezuinigen. Die weg wil het stadsbestuur van Doesburg inslaan, waar het gaat om haar personeelsbeleid. Ruim 450.000 euro is volgens burgemeester Kees Luesink nodig om effectiever en efficiënter te werken op het stadhuis.

Gedacht wordt bij die investering aan scholing voor de ambtenaren en voor het inschakelen van externe deskundigen om specialistische taken uit te voeren die de ambtenaren zelf niet op zich kunnen nemen. ,,Doesburg heeft een kleine organisatie, waardoor we ook vaak moeten samenwerken met externe partijen. We moeten nu investeren om op langere termijn beter te gaan presteren.” Volgens Luesink is het zelfs mogelijk om na deze investering te gaan bezuinigen op de personeelskosten in het stadhuis.
En bezuinigingen zijn ook nodig, blijkt uit de zomernota die het college van burgemeester en wethouders presenteren. Structureel wil wethouder Henk Westra, die gaat over economische zaken, 250.000 euro bezuinigen. ,,Ik heb goede hoop dat dit gaat lukken. Doesburg staat er goed voor. In vergelijking met andere gemeenten in Gelderland, heeft Doesburg een lage schuldenlast”, aldus Westra. Met nieuwe investeringen wil het bestuur voorzichtig zijn de komende jaren. Toch komen er nieuwe stoelen in de burgerzaal. ,,De stoelen die er nu staan zijn al veertig jaar oud”, aldus Luesink. Bezoekers die de raadsvergaderingen willen bijwonen, moeten volgens de burgemeester wel goed en veilig kunnen zitten, daarom wordt daar toch wat geld voor uitgetrokken, als het aan het stadsbestuur ligt.

Voor fietsers moet het veiliger worden om de Didamseweg tussen Doesburg en Angerlo over te steken. Het college stelt in haar zomernota voor om 30.000 euro uit te trekken voor een veilige fietsoversteek bij het kruispunt met de Broekhuizerweg. Hierdoor kunnen fietsers vanuit de wijk Beinum zonder kleerscheuren op de parallelweg langs de provinciale weg komen. Dit is een handige verbinding naar het zwembad Den Helder of naar Drempt. Door het aanleggen van het oversteekpunt samen te laten vallen met het groot onderhoud van de Provincie Gelderland aan de provinciale weg N338 en de parallelweg Den Helder, is er volgens wethouder Fred Jansen financieel voordeel te behalen. De Provincie betaalt dan ook een deel en voor de gemeente blijft dan een kostenpost van 30.000 euro over.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.