Home / Rheden / College wil aanleg kunstgrasveld Rheden vervroegen

College wil aanleg kunstgrasveld Rheden vervroegen

RHEDEN – Het college van de gemeente Rheden stelt aan de raad voor het kunstgrasveld op het sportpark in Rheden toch eerder aan te leggen. Tijdens een informatiebijeenkomst over de modernisering van de sportparken in de gemeente gaven de gebruikers van het sportpark aan dat het kunstgras korfbalveld, met mede gebruik door voetbal in de winterperiode, wat hen betreft zo snel mogelijk gerealiseerd mag worden.

De gemeente wilde eerder nog wachten omdat ze eerst wilde afwachten of de twee voetbalverenigingen wel of niet zouden gaan fuseren. Het college heeft het verzoek van de gebruikers in overweging genomen en inmiddels zijn met korfbalvereniging Rheko principeafspraken gemaakt over de huursom van het te realiseren veld. Hiermee is de huursom gegarandeerd. Medegebruik door de voetbalvereniging(en) blijft hierbij mogelijk, maar hierover kunnen dan in een later stadium concrete afspraken over worden gemaakt.
Daarom is er wat betreft het college geen reden meer om de aanleg van het kunstgras korfbalveld een jaar uit te stellen.
Voor de verdere uitvoeringen op het sportpark in Rheden in de eerste fase blijft het college van mening eerst het wel of niet doorgaan van de fusie van de twee voetbalverenigingen af te wachten. De huidige herinrichting is gebaseerd op één voetbalvereniging en wanneer de fusie onverhoopt geen doorgang mocht vinden, zal de herinrichtingschets waarschijnlijk moeten worden aangepast.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.