Home / Bronkhorst / Wat zal ik zijn als ik 20 ben?

Wat zal ik zijn als ik 20 ben?

BRUMMEN – Zo’n 500 basisschoolleerlingen uit de gemeente Brummen hebben de afgelopen maanden op papier gezet wat ze willen zijn en doen als ze twintig jaar zijn.
Ze deden dat op verzoek van de jarige Culturele Stichting Gemeente Brummen in de vorm van een gedicht.

De jury kwam al lezende tot de verrassende ontdekking dat niet alleen het beroep van advocaat en peperdure, snelle auto’s erg in trek zijn, maar dat ook vrede, geluk en jezelf blijven belangrijke items vormen.
Aan de dichtwedstrijd hebben leerlingen van tien gemeentelijke basisscholen deelgenomen. Uit de inzendingen van iedere school is inmiddels een schoolwinnaar gekozen. En al deze schoolwinnaars hebben weer een Brummense superdichter opgeleverd.
Vanaf 20 juni zullen de winnende gedichten zowel in Eerbeek als in Brummen op drukbezochte plaatsen, in winkeletalages en in de bibliotheken, worden tentoongesteld. Er komt dus in beide dorpen een echte gedichtenroute.
Bovendien hangt vanaf die datum ook al het winnende werk in het gemeentehuis in Brummen. In de bibliotheken in Brummen en Eerbeek en bij de winkels, die deelnemen, liggen dan foldertjes, waarin informatie over de route en over de daaraan verbonden prijsvraag wordt gegeven.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.