Home / Bronkhorst / Originaliteitsprijs voor Pretband

Originaliteitsprijs voor Pretband

BRUMMEN – De Brummense Pretband Help Ons Bloaz’n heeft op het dweilorkestenfestival in Bemmel de originaliteitsprijs in de wacht gesleept. De jury viel voor de Pretband vanwege de niet-alledaagse bezetting. De gebruikelijke trombones, trompetten en saxen zijn bij de Brummense groep namelijk aangevuld met dwarsfluiten, een piccolo en klarinetten. Ook het ‘hoge ADHD-gehalte dainkzij de overenthousiaste ritmesectie’ viel de jury op. Dit zorgde ervoor dat de Pretband van de veertig deelnemers binnen de Leutklasse tot meest originele dweilorkest werd benoemd. De prijs bestond uit een heel Bemmels speenvarken, dat meegenomen is naar Brummen en dezelfde avond nog soldaat is gemaakt. Een welverdiende prijs na weer een middag dansen, springen en natuurlijk muziek maken.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.