Home / Bronkhorst / Straatspeeldag Brummen

Straatspeeldag Brummen

BRUMMEN – Woensdag was het Straatspeeldag en dus werd ’s middags de Oude Eerbeekseweg in Brummen afgesloten voor al het verkeer, zodat alle kinderen vrij en zonder gevaar van auto’s en ander verkeer, op straat konden spelen.
Stichting Welzijn Brummen, Wijkraad Rhienderen, Wijkraad Brummen Centraal, Jumbo, het Rhedens, St. Pancratiusschool en VVN hadden in Brummen de handen ineen geslagen en er voor gezorgd dat de kinderen de hele middag vrijuit konden spelen.

Kinderzender Nickelodeon ging op zwart en wethouder Bart Elbers gaf om 13.30 uur het startsein door de eerste Gladiatorenwedstrijd van die middag met Marieke, één van de jonge bezoekers, te spelen; Marieke wist met een ferme stoot de wethouder ten val te brengen. Daarnaast onthulde de heer Knipping van wijkraad Brummen Centraal de winnaar van de fotowedstrijd. Darey van der Heijden was de trotse winnaar van een digitale camera. Deze won hij omdat hij een verkeersonveilige situatie in Brummen had gefotografeerd en de oplossing er al bij had bedacht; een spiegel in een gevaarlijke bocht.

Tot 17.00 konden de kinderen vervolgens onder begeleiding van leerlingen van ’t Rhedens gratis gebruik maken van activiteiten en attracties als: buikschuifbaan, gladiatorenspel, twee luchtkussens, een spelenkermis, een speeleiland en schminken. Daarnaast heeft Jumbo er voor gezorgd dat er 400 broodjes knakworst en ijsjes konden worden uitgedeeld. Een topmiddag was het!
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.