Home / Eerbeek / Concert Kiemm en Eendracht

Concert Kiemm en Eendracht

EERBEEK – Speelden de 110 muzikanten van KIEMM woensdag 6 juni nog voor prinses Maxima in Amsterdam, zondag 10 juni gaven ze een concert wat dichter bij huis. Tijdens het zomerconcert van muziekvereniging Eendracht traden de jonge kinderen samen met de fanfare op voor de inwoners van de gemeente Brummen. Het werd een muzikale ochtend met twee bijzondere hoogtepunten: de première van KIEMM Rocks en een cheque voor KIEMM.
Het plein voor de muziektent in Eerbeek bleek bijna te klein voor alle muzikanten en het publiek dat in grote getale was afgekomen op het zomerconcert van muziekvereniging Eendracht. Ouders, broertjes, zusjes, oma’s opa’s, buren en vrienden hadden zich verzameld op deze zonnige zondagochtend. Het Leerlingenorkest onder leiding van Suzan Lutke beet het spits af, met een aantal swingende nummers. Vooral bij het bekende ‘Stand by me’, onder meer gecoverd door John Lennon, neuriede het publiek mee. In het leerlingenorkest zitten de jongste muzikanten van de muziekvereniging. Nadat zij een jaar muziek spelen, komen ze bij dit orkest. Doel is te leren samen spelen onder leiding van een dirigent.
Daarna was het de beurt aan de fanfare van muziekvereniging Eendracht. Zij bracht een zeer gevarieerd programma. Van Zuid-Afrikaanse muziek tot het statige werk Swan on the Hill. Ook kon het publiek mee swingen op Ello Bogz, een bigband-achtig nummer met een mooie solo van Wim Lutke op tenorsax. Kroon op het programma vormde het optreden met de blazersklassen van KIEMM. Vol enthousiasme speelden de jonge muzikanten mee met ‘Let me Entertain You’ van Robbie Williams, waarna het premièrewerk op de lessenaar kwam te staan. Dirigent van de fanfare, Alfred Willering, componeerde het stuk ‘KIEMM Rocks’ speciaal voor fanfare en de blazersklassen van KIEMM. En dat de KIEMM-kinderen kunnen rocken, lieten ze horen.
Rotary
Het enthousiasme onder het publiek was groot evenals bij de voorzitter van de Rotary, Leny Gideonse. Zij kwam naar voren en reikte een cheque van maar liefst 5000 euro uit aan de projectleider van KIEMM, Liane van der Veen. Jaarlijks haalt de Rotary met de Lenteloop een bedrag op dat besteed wordt aan een goed doel. Gideonse vertelde: “Meestal besteden we het geld aan goede doelen in verre landen, maar dit keer zochten we het dichter bij huis. Waar beter je geld aan te besteden dan aan een prachtig initiatief als KIEMM.” Liane van der Veen bedankte de Rotary voor dit geweldige bedrag. “Alleen met de steun van donateurs is het mogelijk muzieklessen op basisscholen voort te zetten, we zijn hier ontzettend blij mee.”
Zaterdag 23 juni om 11.00 uur treden de blazersklassen van KIEMM nogmaals op met de fanfare van Eendracht tijdens de culturele markt Kunst & Kidz. In en rondom de muziektent zijn verschillende optredens van orkesten en dansgroepen. Ook zijn er diverse kraampjes waar kinderen zich kunnen oriënteren op de cultuurmogelijkheden in de gemeente Brummen en omgeving. Op donderdag 5 juli om 20.00 uur geeft de fanfare haar laatste concert voor de zomervakantie in de Putskamp te Eerbeek.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.