Home / Regio / Betaalpas Rabobank ‘aanzetten’ voor gebruik buiten Europa

Betaalpas Rabobank ‘aanzetten’ voor gebruik buiten Europa

REGIO – De Rabobank heeft, om schade en ongemak als gevolg van skimmen te voorkomen, de betaalpassen van haar particuliere klanten standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa.

Skimmen is het illegaal kopiëren van gegevens die op de betaalpas staan. Met deze gekopieerde gegevens, de afgekeken pincode en een kopie bankpas kan geld worden opgenomen van de bankrekening van de gedupeerde. Het opnemen van geld met gestolen gegevens gebeurt vooral in landen buiten Europa. Voor klanten van de bank is dit uiteraard erg vervelend en levert het veel ongemak op. Het blokkeren van de betaalpas voor gebruik buiten Europa is hier een oplossing voor. Hiermee voorkomt de bank dat er met geskimde passen daadwerkelijk geld kan worden opgenomen.

Rabobank Arnhem en Omstreken wijst haar klanten er op dat als ze deze zomer buiten Europa op vakantie gaan, ze hun pas eenvoudig zelf kunnen instellen voor gebruik buiten Europa. Zij kunnen de blokkade voor de gewenste periode opheffen en aangeven in welke werelddelen zij de pinpas willen gebruiken.

www.rabobank.nl/betaalpasinstellen

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.