Home / Velp / Kinderdagverblijf Bombarie moet dicht

Kinderdagverblijf Bombarie moet dicht

VELP – Kinderdagverblijf Bombarie in Velp, één van de vestigingen van Kinderij, moet haar deuren sluiten. Wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk. Het bestuur van Kinderij berichtte eerder dat de sluitingsdatum 10 augustus zou zijn, maar tijdens de ouderavond van Bombarie op 5 juni is gevraagd hier nog eens over na te denken.

“Over de precieze sluitingsdatum en hoe de hele en halve groepen van Bombarie overgeplaatst kunnen worden naar één van de andere vestigingen van Kinderij, worden de ouders vandaag (maandag 11 juni) bericht”, aldus Ilse Liet, medewerker Marketing en Innovatie Kinderij.
“Het bestuur noemt het een ‘economisch besluit’”, vertelt Dineke de Jong, één van de ouders van Bombarie. “Maar er is totaal geen rekening gehouden met het kind. Vorige week dinsdag kregen wij pas een brief dat Bombarie over twee maanden al gaat sluiten”, zegt ze verontwaardigd. Tijdens de ouderavond werd door ouders aangegeven dat zij eerder bij het proces betrokken hadden moeten worden. Dit feit erkent Liet. “Dit is voor ons een leermoment geweest. In het vervolg zullen we ouders veel eerder in een dergelijk proces betrekken”. Toch moet Bombarie dicht. Wijzigingen in de belastingtoeslagen, afname van de geboortecijfers in Velp, een verzadigde markt en de economische situatie hebben ertoe geleid dat Kinderij maatregelen moest nemen. “Velp heeft nu vier vestigingen. De andere vestigingen hebben goede dwarsverbanden met maatschappelijke instellingen. Met de blik op de toekomst lijkt het ons het meest verstandig om dit te behouden en Bombarie te sluiten ”, vertelt Liet. Ook is natuurlijk naar geografische aspecten gekeken. “Het is een nare beslissing die we hebben genomen en heel heel erg jammer. Je ziet ook dat de individuele belangen van de ouders en medewerkers niet stromen met de economische belangen”.
Kinderij benadrukt dat zij er alles aan zal doen dat de hele en halve groepen die er nu zijn, zoveel mogelijk samen overgeplaatst kunnen worden naar andere dagverblijven binnen Kinderij. “Op deze manier blijven vriendjes bij elkaar en heeft deze beslissing zo min mogelijk impact op de kinderen”, aldus Liet.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.