Home / Bronckhorst / Henk Aalderink verkozen tot EuroNederlander van het jaar

Henk Aalderink verkozen tot EuroNederlander van het jaar

BRONCKHORST – Tijdens een feestelijke bijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag is burgemeester Henk Aalderink van Bronckhorst verkozen tot EuroNederlander van het jaar. De andere genomineerden waren CdK van Noord-Brabant Wim van de Donk en VNO/NCW voorzitter Bernard Wientjes.

De Europese Beweging in Nederland reikt de EuroNederlander Award uit aan een persoon of een groep die op bijzondere en constructieve wijze heeft bijgedragen aan het Europese debat in Nederland. Eerdere winnaars van de Award waren politici Boris van de Ham en Sophie in het Veld. De Europese Beweging nomineerde ook dit jaar weer drie kandidaten waar Nederlanders via de website www.europesebeweging.nl op konden stemmen.
Burgemeester Aalderink haalde de meeste stemmen: “Deze verkiezing is voor mij een grote eer. Ik zet mij als burgemeester van de gemeente Bronckhorst al sinds jaar en dag in om te weten wat er speelt in Europa. Voor een gemeente is dat erg belangrijk, omdat nieuwe wetgeving die in Europa wordt opgesteld ook van toepassing is op de Nederlandse gemeenten. Bijvoorbeeld Europese ontwikkelingen op het gebied van landbouw en landschapsonderhoud hebben invloed op ons in Bronckhorst. Daar moeten we dus over meepraten om op tijd op in te kunnen spelen.” De jury geeft aan dat Henk Aalderink Europa altijd actief onder de aandacht brengt en een belangrijke schakel is in de verbinding tussen het bedrijfsleven en de overheid. Hij heeft met zijn inzet en activisme anderen geïnspireerd en weet dat men in Europa niet alleen iets moet willen halen, maar ook iets moet willen brengen.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.