Hooilandsfeest maakt zich op voor eeuwfeest

KLARENBEEK – Het Hooilandsfeest is voor de 99e keer georganiseerd door de Oranjecommissie en voor de eerste keer i.s.m. de BAZO (Buurtvereniging Apeldoorn Zuid Oost).
Op vrijdagavond stond de Battumse Revue op de planken, om het publiek een heerlijk avondje theater te bezorgen. Dit is zeer zeker gelukt door de goede zang en dans, maar ook door de kolderieke scene’s die zich afspeelden op en rond een boerderij. De verschillende personages zorgden ervoor dat de lachspieren lekker los kwamen. Al met al een heerlijk ontspannen en goed verlopen avond.

De zaterdagavond ging van start met het traditionele vogelschieten voor volwassenen en de jeugd. De schutters schoten met scherp, waardoor de vogels vrij snel het loodje moesten leggen. Bij de jeugd werd het 103e schot fataal voor de piepschuimen vogel. Dit schot werd gelost door Nick Rouwenhorst. De linker vleugel werd eraf geschoten door Melvin Brink, de rechtervleugel door Nicole v.d. Beld, de kop door Kiley Evers en de staart door Bart v.d. Beld.
De volwassenen deden er iets langer over. De uitstekende delen werden er eerst afgeschoten, door de volgende personen: de linker vleugel door Martine Brink, rechter vleugel door Henk Leemans, de kop door Hans Nijboer en de staart door Madelon Hissink. Na 256 schoten werd ook het laatste stuk romp naar beneden gehaald door Jasper Denekamp die zich dus het hele jaar schutterskoning van het Hooiland mag noemen.
Na het schieten barstte het schuttersbal los in de grote feesttent aan de Brinkenweg. De showband Millennium zorgde voor een fantastische sfeer, waarbij het publiek lekker uit z’n bol kon gaan en dat is ook zeker gebeurd. Het bleef zeer gezellig tot in de late uurtjes.
Op de zondag stond de jaarlijkse fietstocht van de BAZO op het programma. Een puzzel- en opdrachtentocht door de prachtige omgeving. Het weekend werd afgesloten met een gezellige country linedance middag.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.