Home / Regio / Coop en klanten doneren € 31.250 aan War Child

Coop en klanten doneren € 31.250 aan War Child

REGIO – Wederom is de statiegeldactie van Coop Supermarkten een groot succes geworden. In de 212 supermarkten van Coop Supermarkten , met ondermeer vestigingen in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp, gaven klanten begin dit jaar massaal steun aan War Child.

De charitatieve organisatie die kinderen steunt die op wat voor manier dan ook slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld, ontvangt van Coop Supermarkten een bedrag van € 31.250. De helft daarvan is opgebracht door klanten, de andere helft is een donatie van Coop Supermarkten.Op woensdag 6 juni ontving directeur Hendrik van Gent van War Child uit handen van Commercieel directeur Gerard Koning van Coop Supermarkten de cheque.

Klanten van Coop, CoopCompact en Supercoop hebben het bedrag in 9 weken bij elkaar gespaard. Ze verzilverden hun statiegeldbonnen niet voor zichzelf, maar schonken de opbrengst aan War Child. Coop Supermarkten verdubbelde het eindbedrag.

Sinds 2008 organiseert Coop Supermarkten landelijke statiegeldacties voor charitatieve instellingen. Voorbeelden van goede doelen waarvoor al geld is ingezameld, zijn UNICEF, het Astmafonds, het Wereld Natuur Fonds, de Dierenbescherming, CliniClowns, Nationale Vereniging De Zonnebloem en Kika. Inmiddels hebben Coop en haar klanten al voor bijna € 700.000 aan goede doelen gedoneerd. Gerard Koning, Commercieel Directeur: “Onze klanten zijn bijzonder vrijgevig. Daar zijn we trots op, en het past ook bij ons gedachtegoed en waar we voor staan. Coop vindt het ook belangrijk om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.