Home / Ellecom / Ellecoms Zomerfeest met Lipdub en SuperGiG

Ellecoms Zomerfeest met Lipdub en SuperGiG

ELLECOM – Het Jubileumoptreden van de SuperGiG in Ellecom wordt dit jaar voorafgegaan door maar liefst 13 Lipdubs (filmpjes) gemaakt door bewoners uit Ellecom. Van 7 t/m 9 juni worden de feesten gehouden.

Vanaf donderdag 7 juni vinden de jaarlijkse Zomerfeesten plaats in Ellecom. Was het vorig jaar opvallend dat er geen superGiG werd georganiseerd, dit jaar staat het vijfde optreden, het eerste lustrum, wel degelijk op het programma. Vonden de voorgaande vier optredens plaats op de donderdagavond van het Zomerfeest, dit jaar staat het spektakel gepland op de vrijdagavond met de naam Friday Night Fever. Net als de voorgaande vier Gigs wordt ook dit optreden verzorgt door ongeveer zestig deelnemers uit Ellecom. Deze dolenthousiaste muzikanten zullen vanaf exact 20.30 uur aftrappen om de setlijst van meer dan 30 nummers af te werken. Muziek met voor ieder wat wils. Bandsamenstellingen van akoestisch en klein tot heuse Big bandformaties met blazers en al. Scheurende rock gitaren en soulfull backing koortjes wisselen elkaar in drie sets af. Er valt weer genoeg spektakel te verwachten tijdens dit unieke dorpsevenement.
Wie denkt dat de donderdagavond hierdoor te kort wordt gedaan, heeft het mis. Ellecom heeft namelijk wederom een primeur te pakken, want de dorpsbewoners hebben het al weken over het maken van “lipdubs”. Een lipdub is een aaneengesloten videofilm die lipsynchronisatie en audio dubbing combineert tot een videoclip. Ellecomse straten, clubjes en hobbyverenigingen hebben op ludieke wijze een eigen videoclip gemaakt die donderdagavond in de feesttent worden gepresenteerd. Natuurlijk wordt dit omlijst met spectaculaire muziek waardoor de donderdag de eerste van drie Ellecomse topdagen wordt. De creativiteit en het samenzijn vieren hoogtij in Ellecom tijdens deze echte dorpsavonden. Voorafgaand wordt vanaf 19.00 hjet vogelschieten gehouden op de hoek Eikenstraat/Buitensingel.
Op zaterdag is het vroeg dag. Om 09.45 uur worden de Oranjefeesten officieel geopend en om 10.00 uur vindt dan de optocht plaats. Daarna vanaf 14.00 uur de X-kamp en aansluitend wordt vanaf 18.00 uur voetbal gekeken in de feesttent, want Oranje speelt tegen Denemarken. Aansluitend is er een Oranjebal in de feesttent, met muziek van de Bent Zonder Vent.
 

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.