Home / Velp / Geërfdenpark officieel geopend

Geërfdenpark officieel geopend

VELP – Het Geërfdenpark, het park tussen de A12 en de Waterstraat in Velp, is zaterdag officieel geopend door de wijkvernieuwingspartners Velp Zuid. Namens de gemeente zijn dit wethouders Tjebbe Vugts en Harriët Tiemens, namens Vivare mevrouw Visser en namens het Wijkplatform Velp Zuid, mevrouw Romeijn.

Na de openingshandeling en de onthulling van het naambordje van het Geërfdenpark en het Hans Driessenpad was het tijd voor diverse activiteiten voor jong en oud. Men kon een ritje met de paardenkoets door het park maken, meedoen aan pannavoetbal of de bijenquiz, een kindernatuuractiviteit of een bomenwandeling. Jong talent uit de wijk trad live op, men kon genieten van een lekker Italiaans ijsje en diverse kramen informeerden de bezoeker over het park, Hans Driessen en meer. Ook werd de dubbele kabelbaan in het park in gebruik genomen.
Door het park loopt een betonpad speciaal voor wandelaars, langs het pad staat een lange rij linden. Op drie plaatsen in het park zijn speelvoorzieningen aangelegd. De toestellen van de voormalige speelplaatsen aan het Hanzepad en De Straatweiden zijn hier opnieuw geplaatst. Ter hoogte van de volkstuinen is een nieuw geasfalteerd voetbalveld aangelegd. De gemeente, Vivare en Wijkplatform Velp Zuid houden zich de komende jaren bezig met de wijkvernieuwing van Velp Zuid en de herinrichting van de Geërfdenwei is daar één van de projecten van. – Foto Marc Pluim.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.