Home / Rheden / Steun de Zonnebloem en koop een lot

Steun de Zonnebloem en koop een lot

RHEDEN – Onlangs hield de plaatselijke afdeling Rheden van de Zonnebloem weer een picknick met ongeveer tachtig gasten. In het wispelturige weersverloop van dit voorjaar zuchtte men juist op die dag onder drukkende warmte, maar gelukkig kon men verkoeling vinden in de Muziekhal van de March & Showband, die de ruimte belangeloos ter beschikking stelde aan de ouderen.

Knus groepte iedereen samen rond de tafels en genoot van een slaatje en goed belegde broodjes met koffie, thee of een sapje. Het ijsje toe deed het natuurlijk helemaal goed. Op alle inkopen gaf de SuperCoöp royale korting; de bananen waren zelfs gratis.

De picknick werd voor de derde keer gehouden. “Qua organisatie is de picknick niet heel ingewikkeld. De gasten moeten hiervoor zelf hun vervoer regelen, dat scheelt ons heel veel werk. Maar de broodjes moeten wel gesmeerd worden, de tafels klaargezet en naderhand alle rommel weer opgeruimd. Daar zijn toch weer vijftien vrijwilligers voor nodig,” vertelt één van hen. Een ander vult aan: “Eenvoudig misschien, maar even andere mensen kunnen zien is zo belangrijk! Deze mensen kunnen niet meer in hun eentje op pad.” Dat wordt grif bevestigd. “Fijn om er even ‘uit’ te zijn. Het is zó gezellig!” weerklinkt het aan iedere tafel. Oude bekenden schuiven naast nieuwe gezichten. Woutertje Curré werd voor de eerste keer meegetroond door een vriendin. “Ik ben pas sinds zeven weken weduwe. Je kan wel zeggen: je man was 93, maar ik mis hem! Mijn vriendin spoorde me aan. ‘Je moet er eens uit, meld je aan bij de Zonnebloem,’ zei ze. Fijn dat die club er is,” vertelt Curré.

Alle gasten kijken alweer uit naar de volgende activiteit. “Deze mensen hebben doorgaans nauwelijks meer de gelegenheid om er zelf op uit te trekken; de Zonnebloem geeft ‘kleur’ aan hun leven. Daar zijn zij intens dankbaar voor. En daar zetten wij ons graag voor in!” zeggen de vrijwilligers eenstemmig.
Inmiddels is de lotenverkoop alweer begonnen en dat loopt door tot september. Ook tijdens het Schaapscheerdersfeest worden de loten aan de man en vrouw gebracht. Wie het werk van de Zonnebloem een warm hart toedraagt, kan zo vooral de plaatselijke afdeling sponsoren. “De lotenverkoop is onze belangrijkste inkomstenbron,”stelt een bestuurslid.

Wie meer informatie wenst over de Zonnebloem om ‘gast’ of ‘bladadres’ te worden (om te kunnen genieten van de activiteiten die de Zonnebloem organiseert, moet men aangesloten zijn; aanmelden kan via Van Berkel) of wellicht als nieuwe vrijwilliger, kan contact opnemen met John van Berkel, telefoon 026-495 3094.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.