Home / Rheden / Aanpak overgewicht bij kind geeft zelfvertrouwen terug

Aanpak overgewicht bij kind geeft zelfvertrouwen terug

RHEDEN – Kinderen met overgewicht konden het afgelopen jaar in de gemeente Rheden meedoen met een intensief individueel begeleidingsprogramma ‘Lekker in je vel’. Het is de tweede keer dat dit programma gegeven werd. Elke week langs bij de kinderfysiotherapeut, een diëtist, een kinderpsycholoog of een bewegingsdocent allemaal met oog op gezonde voeding, plezier in bewegen, opbouwen van conditie en spierkracht en het vergroten weerbaarheid van de kinderen en ouders.

Het resultaat mag er na al die bijeenkomsten zijn: Ouders en kinderen maken nu betere keuzes, hebben meer verschillende gezonde producten leren eten en er worden meer beweegmomenten in de week gepland. Bij alle kinderen zijn de voedingsgewoontes verbeterd en is het plezier in bewegen vergroot.
Op de afsluitende groepsbijeenkomst in sporthal de Hangmat konden de kinderen aan hun ouders nog eens laten zien wat ze tijdens de bewegingslessen hadden geleerd. Daarna een gezellige afsluiting met eigengemaakte lekkere en gezonde hapjes. Dat één van de deelnemers jarig was, gaf de afsluiting een extra feestelijk tintje. Alle kinderen kregen na afloop een mooie volleybal als stimulans om vooral lekker te blijven bewegen.

Door de kleine groep van maar zes kinderen was het mogelijk om veel individuele aandacht te geven en ook echt dingen te laten veranderen. Alle kinderen en ouders hebben de hele cursus doorlopen en zijn in de laatste fase begeleid bij het vinden van een geschikte bewegingsvorm of sport binnen de gemeente Rheden.

In september 2012 begint een nieuwe cursus, voor maximaal acht kinderen. Ook hierbij is het doel weer om kinderen en ouders bewuster met goede voeding om te laten gaan en meer plezier te laten krijgen in bewegen.
Voor informatie: Fysiotherapeutisch Centrum Rheden, telefoonnummer 026 – 495 19 10. E-mail: info@fysiorheden.nl.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.