Home / Bronckhorst / Burgemeester Aalderink genomineerd voor EuroNederlander van het jaar

Burgemeester Aalderink genomineerd voor EuroNederlander van het jaar

BRONCKHORST – De Europese Beweging in Nederland heeft burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst voorgedragen als één van de kandidaten voor de EuroNederlander award. Medekandidaten zijn commissaris van de koningin van Brabant Wim van de Donk en VNO/NCW voorzitter Bernard Wientjes.

Iedereen die dat wil kan via de website van de EBN (www.europesebeweging.nl) een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete kandidaat. Het kan tot en met zondag 3 juni.

De EuroNederlander award wordt uitgereikt aan een persoon of een groep die op bijzondere en constructieve wijze heeft bijgedragen aan het Europese debat in Nederland. Burgemeester Aalderink vindt de nominatie een grote eer. “Europa is voor gemeenten erg belangrijk, omdat nieuwe wetgeving die in Europa wordt opgesteld ook van toepassing is op de Nederlandse gemeenten. Bijvoorbeeld Europese ontwikkelingen op het gebied van landbouw en landschapsonderhoud hebben invloed op ons in Bronckhorst. Daar moeten we dus over meepraten om op tijd op in te kunnen spelen.”
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.