Home / Velp / Fosforgranaten opgeruimd

Fosforgranaten opgeruimd

VELP – Tijdens onderzoek naar de aanwezigheid van explosieven op een terrein aan de Kennedylaan in Velp zijn acht granaten aangetroffen. Het betreft vijf rookgranaten en drie mortiergranaten, gevuld met fosfor.

De vijf rookgranaten waren volledig verschoten. De drie mortiergranaten waren deels tot uitwerking gekomen en bevatten nog wat brandbare stof: fosfor. Daarom zijn deze projectielen op een aparte locatie door de EOD (Explosievenopruimingsdienst) onschadelijk gemaakt. Dat gebeurde donderdag rond het middaguur op het Rozendaalse Veld.
Het terrein (gazon) aan de Kennedylaan waar het oorlogstuig uit 1945 is gevonden, is nu vrijgemaakt van explosieven en de geplande rioolwerkzaamheden voor de bouw winkelcentrum Velleperbroek kunnen daar starten; dat zal rond september dit jaar zijn.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.