Home / Regio / Vertragingen door groot onderhoud aan de A348

Vertragingen door groot onderhoud aan de A348

REGIO – De provincie Gelderland gaat groot onderhoud uitvoeren op de A348 tussen knooppunt Velperbroek en de provinciale weg N317, tussen Doesburg en Dieren. Tegelijkertijd wordt de ecotunnel bij Middachten aangelegd, om dieren een onderdoorgang te bieden onder de A348. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de ecotunnel zijn al gestart.

In de periode van donderdag 14 juni tot eind juli van dit jaar zal het verkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden. In deze periode wordt het groot onderhoud uitgevoerd en de constructie van de ecotunnel in de snelweg aangelegd.

Onder de (auto)snelweg A348 wordt de ecotunnel Middachten aangelegd. De ecotunnel biedt vele diersoorten een veilige passage onder de autosnelweg A348 tussen de Veluwe en de IJssel. Bovendien biedt de ecotunnel dieren een veilige vluchtroute bij opkomend hoogwater in de uiterwaarden van de IJssel. Ecotunnel Middachten is geschikt voor allerlei dieren, behalve herten en zwijnen. Vanwege de al aanwezige rasters komen deze dieren niet van de Veluwe af het gebied in.

Tijdens het groot onderhoud wordt op een deel van de A348 het dubbellaag asfalt vervangen door een nieuwe laag. Hiervoor wordt er één rijbaan aan het verkeer onttrokken en wordt de andere rijbaan in twee richtingen bereden. De op- en afritten zijn gesloten aan de zijde waarop het werk plaats vindt. Een barriër dient daarbij als fysieke scheiding tussen de twee verkeersstromen.

In de week van 4 juni worden voorbereidende werkzaamheden verricht op de A348. De oostzijde van de A348 is tussen 14 juni en 3 juli afgesloten voor verkeer. Wanneer in deze periode de onderhoudswerkzaamheden zijn afgerond, zal op enig moment alleen nog de op- en afrit 3 (De Steeg) aan de oostzijde afgesloten zijn wegens werkzaamheden aan de ecotunnel. Verkeer vanuit Arnhem kan dan alleen nog de afrit Velp nemen. De westzijde van de A348 is tussen 4 juli en 23 juli afgesloten. Wanneer de onderhoudswerkzaamheden in deze periode zijn afgerond zal op enig moment alleen nog de op- en afrit 3 (De Steeg) aan de westzijde afgesloten zijn i.v.m. werkzaamheden aan de Ecotunnel. Op 23 juli kan het verkeer weer gewoon gebruik maken van de A348 en de op- en afritten.

Tussen 14 juni en 3 juli zijn de oostelijke afritten op de A348 afgesloten. Dan zal het verkeer vanuit Arnhem naar de dorpen Rheden en de Steeg worden omgeleid via de N785. Verkeer voor de richting Doesburg/Zutphen zal vanuit de dorpen Rheden en de Steeg worden omgeleid via de N785.
Op zaterdag 16 juni is afrit 3 De Steeg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via Ellecom en de N785. Tussen 4 juli en 23 juli zijn de westelijke afritten op de A348 afgesloten. Dan zal het verkeer vanuit Doesburg/Zutphen naar de dorpen de Steeg en Rheden worden omgeleid via de N785. Verkeer voor de richting Arnhem zal vanuit de dorpen Rheden en de Steeg eveneens worden omgeleid via de N785.
Op www.bereikbaargelderland.nl vindt u actuele informatie.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.