Home / Hoenderloo / Hagenpreek

Hagenpreek

HOENDERLOO – Op de hei, even buiten Hoenderloo, werd zondag voor de 36ste keer de Hagenpreek gehouden. Dominee A. de Graaf ging voor in de ochtendzon op de heide bij de Miggelenbergweg voor tijdens de Hagenpreek, die ter gelegenheid van Pinksteren werd gehouden. Een geheime hagenpreek werd al in 1566 gehouden, toen Spanjaarden Calvinisten vervolgden. Anno 2012 is het vooral een bijzondere locatie die de Hagenpreek onderscheidt van een dienst zoals die doorgaans in de witte Heldringkerk in het dorp wordt gehouden. Het was op de zonovergoten Eerste Pinksterdag druk, af en toe reden enkele mountainbikers door de dienst en de kinderen kregen speciale aandacht van de voorganger.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.