Home / Oosterhuizen / Gouden kermis in Oosterhuizen schot in de roos

Gouden kermis in Oosterhuizen schot in de roos

OOSTERHUIZEN – Het bestuur van het Oranjecomité in Oosterhuizen kon zich bij de vijftigste kermis geen mooier weer wensen dan het afgelopen weekend. Alle kermisdagen stralende zon, zodat alle geplande activiteiten doorgang konden vinden. Het kinderfeest, vogelschieten, touwtrekken, volleybal maar ook de tocht met oude trekkers was één groot feest.

Jan Muller van de Dorsclub Lieren stond er zaterdag glunderend bij. Een lange rij van maar liefst 57 oude trekkers hadden zich bij het feestterrein aan de Achterste Kerkweg in Oosterhuizen opgesteld (foto). De club organiseerde deze ouderwetse tourtocht, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Oranjecomité, door de omgeving van Oosterhuizen. Bij stralend weer genoten de deelnemers op de trekkers maar ook het publiek van de puffende en ronkende old-timers.
“Prachtig dat zoveel eigenaren van oude tractoren hebben meegedaan. Het publiek vindt dat erg mooi en kunnen er niet genoeg van krijgen. De oudste is een Lanz Buldog van 1939. Een machtig mooie machine met een apart geluid er in. We hebben een mooie rit gemaakt door Oosterhuizen, Lieren en Beekbergen. Mooie natuur overal. Ook toen we terug kwamen was er veel publiek om alles te bekijken”, aldus een tevreden bestuurder van de Dorsclub, die binnenkort ook weer op de Loenense Pony’s en Paardenmarkt te zien zijn met een demonstratie dorsen van graan.

De gouden kermis in Oosterhuizen begon vrijdag met een kinderfeest voor de leerlingen van de basisschool. De jeugd speelde een spannende zeskamp met als thema Olympische Super zeskamp.
Het bestuur wilde ook kermiselementen van vroeger nog weer is naar boven halen. Het touwtrekken werd enige jaren geleden veel beoefend. Ook nu deden er vijf teams mee om te strijden om het kampioenschap. Het team BEHZ was de sterkste, Henk Angels 1, werd tweede en Beekbergen 1, derde. Het volleybal werd ook weer gespeeld. Ook hier was het weer spannend wie zou winnen. Het team De Groot ging met de eer strijken, gevolgd door team Hen en Weer en De Kromme Hoek.
Op de Tweede Pinksterdag was als vanouds weer de groots opgezette rommelmarkt waarvoor men uit het gehele land naar Oosterhuizen komt. Ettelijke duizenden kwamen naar het kleine dorp om hier wat handel te verkopen of zelf wat leuke prullen te kopen. Graag wil men de verzameling eierdopjes, vingerhoedjes, miniatuur auto’s of wat al niet meer uitbreiden.
Voorzitter Hans Schroven kijkt tevreden terug op de gouden kermis. ”Het is ieder jaar weer een grote klus om alles rond te krijgen. En dit keer bij ons jubileum nog meer omdat we wat extra’s wilden doen. Het is allemaal zeer geslaagd. De receptie werd een paar weken geleden ook goed bezocht. We hadden met de wedstrijden allemaal een goede deelname en er was ook veel publiek op de been. Ook met de trekkers ging het prima. Wat een lange stoet vertrok hier. Bijzonder was wel het optreden van de band Papa di Grazzi. Geweldig wat die band presteert. Dat hebben we in Oosterhuizen zelden zo gezien.”
 

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.