Home / Bronkhorst / Dijkverlegging Cortenoever moet in 2016 klaar zijn

Dijkverlegging Cortenoever moet in 2016 klaar zijn

BRUMMEN – Nu de staatssecretaris groen licht heeft gegeven voor de dijkverlegging bij Cortenoever, gaan de voorbereidende werkzaamheden onmiddellijk van start. Waterschap Veluwe, dat de plannen heeft ontwikkeld en uit gaat voeren, start bijvoorbeeld al met compenserende maatregelen voor flora en fauna.

De eerste werkzaamheden zijn nog niet heel zichtbaar, maar er gaat vanaf nu een hoop gebeuren. Zoals gezegd, wordt onmiddellijk gestart met de compenserende maatregelen voor flora en fauna. De veranderingen in het gebied zijn ingrijpend en hebben gevolgen voor beschermde soorten. Zo moeten bijvoorbeeld nieuwe nestlocaties worden gevonden voor de steenuil, die in Cortenoever woont.
Dit najaar gaat de papiermolen draaien. De bestemmingsplanwijzigingen worden in gang gezet en vergunningen aangevraagd. In totaal, ook voor het gebied Voorsterklei waar eenzelfde ingreep gepland staat, moeten ruim tweehonderd documenten in orde worden gebracht. Het is de bedoeling dat dit allemaal rond is voor de zomer van 2013. Het Waterschap verwacht dat, na de gebruikelijke inspraakrondes, in het voorjaar 2014 een onherroepelijk bestemmingsplan wordt vastgesteld bij de Raad van State.

De eerste fysieke werkzaamheden starten eveneens dit najaar. Verlaten boerderijen, stallen en schuren worden vast afgebroken. De nutsbedrijven beginnen met het verleggen van de leidingen voor de aannemer aan de slag gaat met het grote werk. Volgend voorjaar wordt een aannemer gezocht. De mensen van het Waterschap gaan nu aan de slag met het schrijven van de bestekken, zodat deze tegen die tijd klaar zijn voor een Europese aanbesteding. De gunning vindt plaats in voorjaar 2014. Later dat jaar gaan dan de grote werkzaamheden beginnen. De aannemer start met het vergraven van de grond in het noorden en zuiden van het gebied en de aanleg van een nieuwe dijk. Het is de bedoeling dat het project in 2016 kan worden afgerond.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.