Home / Angerlo / Drie jonge meiden naar de kapper voor Stichting Haarwensen

Drie jonge meiden naar de kapper voor Stichting Haarwensen

ANGERLO – Bregje van de Berg, Iris Peelen en Sterre Roording uit Angerlo, alledrie tien jaar jong, hebben besloten om op woensdag 30 mei hun haar te laten afknippen voor Stichting Haarwensen. Zij zullen die dag om 14.00 uur bij Bennie’s Barber Shop in Doesburg hun haar ruim 25 cm. Te laten afknippen.

Dit haar wordt vervolgens opgestuurd naar Stichting Haarwens in Mijdrecht. Die verzamelt al het gedoneerde haar en stuurt dit op naar Azië, om er daar een pruik van te laten maken. Deze pruiken komen daarna bij Stichting Haarwensen in Nederland terug en worden pas op lengte geknipt als er een kind voor gevonden is.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. De pruiken van de Stichting Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Hiervoor zijn zij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren, zoals deze drie tienjarige meisjes.

Wilt u uw haar afknippen of heeft u nog een staart in de kast liggen? Dan ontvangen zij die heel graag! Hun pruiken zijn alleen bestemd voor kinderen, niet voor volwassenen. Dit betekent dat het haar dat zij gebruiken voor het maken van de pruiken, ook geschikt moet zijn voor een kind. U kunt zich voorstellen dat een kind liever niet met grijs of geblondeerd haar wil rondlopen. Het haar wordt niet geverfd, uw haarkleur is ook de kleur van de pruik. De leeftijd van het haar maakt niet uit, zo lang het maar soepel, zacht en glanzend is. Als je een pruik moet kopen kost dat tussen de 2000 en 3000 euro. Omdat Stichting Haarwensen zelf voor het benodigde haar zorgt, kunnen zij deze laten maken voor ongeveer €1.500. De verzekeringen in Nederland vergoeden slechts een klein gedeelte van de kosten.

Het idee van Iris, Bregje en Sterre is ontstaan omdat zij iets wilden doen voor een goed doel. Zij begonnen met klusjes doen, maar de opbrengsten hiervan ging ze niet vlug genoeg. Daarom het idee van hun haar doneren. De meiden zijn al weken bezig om geld te verzamelen voor hun project. Met toestemming van Gemeente en politie zijn zij in Angerlo huis aan huis gegaan om donateurs te werven. Tot op heden hebben zij ongeveer € 700,- opgehaald, maar hun wens is om een volledige pruik te kunnen doneren: dus € 1.500,- op te halen. “Wat zou het geweldig zijn als Angerlo-Giesbeek en Lathum, als drie dorpen samen, dit mogelijk zouden kunnen maken”, zeggen ze. Voor de meiden is het heel lastig – ze zijn nog erg jong – om naar Giesbeek en Lathum te fietsen. Hun oproep is dan ook of mensen zelf contact met ze willen opnemen om hun actie te ondersteunen. Dit kan door te bellen naar 0313-473744 of 0313-474582. Mailen kan ook naar sterren@hotmail.nl. De ouders van Iris, Bregje en Sterre houden hun meiden bij het voeren van deze actie goed in de gaten en begeleiden hen waar dit nodig is.
Bennie’s Barber Shop verleent volledig gratis zijn medewerking aan deze actie. Hij sponsort door alle drie de meiden gratis te knippen.
 

Lees ook

Kampioenen!

ANGERLO – De volleybaljongens C van DES uit Angerlo zijn onlangs met overmacht kampioen geworden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.