Home / Bronkhorst / Herinneringen aan eeuw Sp Brummen

Herinneringen aan eeuw Sp Brummen

BRUMMEN – Zaterdagmiddag hield voetbalvereniging Sportclub Brummen een reünie voor leden en oud-leden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan. Deze ontmoeting tussen oude sportmakkers vond plaats in café-restaurant Concordia, waar in de grote zaal een prachtige fototentoonstelling was ingericht. De expositie, waar naast foto’s ook andere attributen uit het voetbalverleden van de club zijn te bewonderen, is tot en met vrijdag 1 juni geopend en vrij toegankelijk op de middagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Tussen 13.00 en 14.00 uur arriveerden de meeste gasten voor de reünie. De deelnemers werden ontvangen met koffie en cake. Zij waren onder andere vanuit Lochem, Noordwijk, Balkbrug, Groenlo, Dalfsen, Elst, Arnhem, Zwolle en Ommen naar Brummen gekomen. Bij aankomst van de oudgedienden werden deze soms niet herkend, want sommigen hadden hun oud-voetbalcollega vaak in meer dan veertig jaar niet gezien. De één was grijs geworden, de ander kaal, maar allemaal hadden ze nog een goed gevoel bij hun ‘geelblauwe’ voetbalclub, waar ze in het verleden toch prima resultaten hadden behaald met hun elftal. Natuurlijk werden oude koeien uit de sloot gehaald en anekdotes verteld. De voetbalverhalen uit het verleden werd iets spannender gemaakt dan ze in werkelijkheid waren. Het hoort allemaal bij de ontmoeting van oude voetbalvrienden.
Rond 14.00 uur sprak Harry Timmer, voorzitter van de jubileumcommissie, een welkomstwoord. Hij wees op het vele voorbereidende werk dat is verricht voor het realiseren van deze reünie en het inrichten van de fototentoonstelling. In dit verband stak hij Luuk te Kampe, de grote animator achter de expositie, een pluim op de hoed voor zijn bijdrage. Vervolgens werd de foto-expositie officieel geopend door Ben Heijink en Bart Brands, twee oud-bestuursleden uit de periode 1963, het jaar dat de voetbalverenigingen BIC en Brummense Boys opgingen in Sportclub Brummen. De reacties op de tentoonstelling waren enthousiast. Velen herkenden zich op de merendeels oude foto’s.

Daarna was er tijd voor een hapje en een drankje. De organisatie had geluk met de weersomstandigheden. Op de parkeerplaats van Concordia waren zitjes gemaakt, waardoor men in de buitenlucht kon bijpraten, onder andere over het moois dat men in de grote zaal had gezien. Gezelligheid was troef en Wim Timmer zorgde voor de muzikale omlijsting. Laat in de middag kwam een einde aan deze eerste grote happening in het kader van het 100-jarig jubileum.
Zaterdag 2 juni is de volgende activiteit met de seizoensafsluiting, die wordt gehouden op sportpark De Hazenberg. Onderdeel daarvan is de jubileumloop, waarvan de eerste groepen om 15.00 uur van start gaat, en de huldiging van de kampioensteams.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.