Home / Rheden / Dorpspomp verhuisd

Dorpspomp verhuisd

RHEDEN – De Rhedense dorpspomp is dinsdag verhuisd naar een andere plek op het pleintje bij de Dorpskerk en de Groenestraat. Vanwege de herinrichting van die plek moest de pomp plaats maken. Hij is een aantal meters opgeschoven en gaat – als het werk straks klaar is – ook nog water geven. Hiervoor is een puntstuk geslagen tot 12 meter diepte. Echter, bij de 5 meter is er al grondwater. Een speciale pomp die ook in ontwikkelingslanden wordt gebruikt is hiervoor gereed gemaakt. Het verplaatsen door de Dierense aannemer Reon trok de nodige aandacht, met een enorme kraan werd de 4500 kilo wegende pomp opgetild en naar zijn nieuwe stekkie gebracht.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.